ukraine unitedkingdom
  • alex@deltahouse.ua

Збірні будинки – Fertighaus

  • 0

Збірні будинки – Fertighaus

Fertighaus є сучасною і вже дуже популярну технологію швидкого будівництва малоповерхових житлових будинків, яка завойовує все більше популярності в світі. У Німеччині за такою технологією будується близько 3 мільйонів квадратних метрів житла щорічно, і показник цей стабільно зростає.


У чому ж причина такого широкого поширення будинків, побудованих за технологією Fertighaus?

У перекладі з німецької мови Fertighaus позначає «збірний будинок». Це дійсно так: будова зводиться з готових будівельних конструкцій всього за кілька днів. Однак швидкість монтажу – не єдина перевага таких будинків. Вони повністю безпечні з екологічної точки зору, так як всі блоки обов’язково повинні бути виготовлені з нетоксичних матеріалів. Але найголовніша відмінність будинків за технологією Fertighaus від інших – це найвищі показники енергозбереження.

Будинки за технологією Fertighaus проектуються таким чином, щоб зберігати максимальну кількість тепла і акумулювати його з навколишнього середовища в холодну пору року. Влітку ж, навпаки, будинок не перегрівається і в ньому підтримується комфортна для людини температура. Досягається це за допомогою спеціального проектно-архітектурного рішення і високоякісної теплоізоляції даху і стін. Завдяки особливому просторово-планувального вирішення вдається заощадити до 90% електроенергії. Це дозволяє не тільки менше платити за електрику, а й піклується про охорону навколишнього середовища.


Залишити коментар