ukraine unitedkingdom
  • alex@deltahouse.ua

ВИКОРИСТАННЯ ВІДНОВЛЮВАЛЬНОЇ ЕНЕРГІЇ

  • 0

ВИКОРИСТАННЯ ВІДНОВЛЮВАЛЬНОЇ ЕНЕРГІЇ

Під відновлювальною енергією розуміють перш за все сонячну енергію, геотермальну енергію, біомасу, а також енергію води та вітру. Далі ми зупинимося лише на перших трьох видах альтернативної енергії, тому що станом на сьогоднішній день поки що лише вони можуть доцільно використовуватись у будівництві. Як вже зрозуміло з назви цих видів енергії — вона є відновлювальною, тобто є нескінченною, що дає нам можливість позбутися залежності від постійного зростання дорожнечі газу та нафти.

Дом под ключ

СОНЯЧНА ЕНЕРГІЯ

Під сонячною енергією розуміють енергію, яка виробляється сонцем за допомогою ядерного синтезу, і потрапляє на Землю у вигляді електромагнітного випромінювання. Цю, для нас безкоштовну, енергію можна використовувати багатьма шляхами, найпопулярнішими на сьогодні є фотогальваніка та сонячні колектори. Основний момент, що відрізняє фотогальваніку від сонячних колекторів — це безпосереднє отримання електричного струму з сонячної енергії. Тобто сонячне опромінювання, що потрапляє на «сонячні клітини», перетворюється в електричний струм. Поряд з космічною індустрією фотогальваніка знайшла своє використання також і у будівельному секторі. Але через свою високу виробничу вартість фотогальваніка поки що набула популярності лише в країнах з високим рівнем державних дотацій.
Ще однією системою накопичення сонячної енергії, що використовується вже дуже давно, є сонячний колектор. Сонячний колектор нагріває за допомогою сонячного тепла рідину, зазвичай просту воду, яка потім використовується для опалення або для підігріву теплої води для господарських потреб. Діючий при цьому ефект, звичайно, відомий і багатьом з Вас — якщо у дуже сонячний літній день шланг з водою деякий час пролежить в саду, то вода в ньому доволі швидко нагрівається. Якщо використовувати цей ефект технічно-доцільно, то енергію сонячних колекторів можна направляти на нагрівання води та частково для опалення, що дасть змогу заощадити кошти, які б Ви в іншому випадку витрачали на ці потреби.

Монтаж солнечных коллекторов


Залишити коментар